Strategická analýza okolí firmy BOHEMIA INTERACTIVE, a.s. - Matoušů, Tomáš; Boukal, Petr, 1962-2022; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tématem této bakalářské práce je strategická analýza okolí firmy BOHEMIA INTERACTIVE, a.s. Cílem práce je zhodnocení nejdůležitějších faktorů ovlivňující pozici firmy na trhu a navrhnout doporučení pro budou vývoj této společnosti. K identifikaci faktorů makrookolí bude použita metoda PESTEL a 4C, pro mikrookolí pak mapa konkurenčních skupin a Porterův model pěti sil. Práce je rozdělena do dvou částí – v první, teoretické budou tyto metody popsány a vysvětleny hlavní hrozby a příležitosti na světovém trhu, v praktické části pak budou metody aplikovány na konkrétní okolí zkoumané firmy. Následně bude vyvozeno doporučení zaměřené na uspokojení dvou hlavních stakeholderů: vlastníků firmy a jejích zákazníků.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses