Crowdfundingová kampaň jako fundraisingová platforma, s aplikací na hudební scénu - Venkrbcová, Ellen (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na téma crowdfundingových kampaní hudebních projektů v českém prostředí. Teoretická část se věnuje definici a podstatě fundraisingu, podrobněji pak jedné z jeho konkrétních podob, kterou je právě crowdfunding, kde jsou mimo jiné představeny dva přední české crowdfundingové portály Hithit a Startovač. Pozornost je rovněž věnována možnostem propagace na sociálních sítích. Praktická část je zaměřena na rozhovory s autory úspěšných crowdfundingových kampaní a na podporu kampaní na sociálních sítích. Cílem práce je na základě zmapovaného chování a postojů autorů úspěšných kampaní sestavit doporučení vedoucí ke zvýšení úspěšnosti kampaní. Dalším cílem práce je na základě získaných poznatků o propagaci vytvořit optimální návrh podpory crowdfundingové kampaně na sociálních sítích Facebook a Instagram.