Socioekonomické trendy v rodinném chování obyvatel České republiky s výhledem do budoucna - Harcubová, Kateřina; Šimpach, Ondřej; Krbcová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce pojednává o vývoji rodinného chování obyvatel České republiky. Zaobírá se demografickými procesy s rodinnou spojenými jako je uzavření manželství, rozvodovost, plodnost a porodnost, nebo také složení a struktura rodiny. Dané procesy jsou zkoumány na základě historického vývoje a jsou rozebírány sociálněekonomické aspekty, které tento vývoj mohly ovlivnit. Druhá část práce je zaměřena na predikci budoucího vývoje rodinného života, postavené na základě dat z vlastního dotazníku. Z výpovědí respondentů bylo možné predikovat budoucí popularitu manželství, preferovaný počet dětí a rodinné ideály mladé generace.
Vedoucí práce: Ondřej Šimpach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses