Účetnictví malé účetní jednotky - Horník, Tomáš (2018)
Tématem této diplomové práce je účetnictví malé účetní jednotky společně s dalšími povinnostmi, které jí vyplývají ze zákona a jiných pramenů pro její správné fungování. V rámci nové kategorizace účetních jednotek dochází k přeskupení mezi jednotlivými skupinami v rámci nastavených kritérii pro zařazení. Co do počtu, malé účetní jednotky tvoří významnou skupinu. Cílem této diplomové práce je identifikovat specifika vedení účetnictví konkrétní malé účetní jednotky s důrazem na sestavení účetní závěrky a s ní spojenými povinnými výkazy pro její správně sestavení. Dílčím cílem bude analýza stavu před zavedením elektronické evidence tržeb a po zavedení elektronické evidence tržeb u tohoto podniku a jejího vlivu na tržby podniku. Předpokládá se, že přiznané tržby po zavedení elektronické evidence tržeb budou vyšší než před jejím zavedením.