Daňové zatížení fyzických osob ve Švýcarsku - Bostanová, Kristýna; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou daňového zatížení fyzických osob ve Švýcarsku. Hlavním cílem této práce je analyzovat rozdíly mezi zdaněním ve vybraných švýcarských obcích a následně v nich analyzovat daňové zatížení různých skupin daňových poplatníků. Konkrétně se práce zabývá daní z příjmu ze závislé činnosti. Teoretická část je rozdělena na pět kapitol. První kapitola je věnována teoretickému daňovému základu. Druhá kapitola rozebírá daňový systém Švýcarska, kde poskytuje přehled o vývoji daní a daňových příjmů. Třetí kapitola se zaměřuje na daň z příjmů fyzických osob na každé daňové úrovni. Stručně je zmíněna i daň z majetku a srážková daň. Analytická část aplikuje teorii na vytyčené modelové příklady. Poslední kapitola poskytuje ucelený přehled o zjištěných výsledcích týkající se zdanění každého vymezeného poplatníka.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses