Dlouhodobé investování - Hrdý, Martin; Pošta, Vít, 1980-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi investora, který chce dlouhodobě investovat volné prostředky. Popisuje konkrétní důvody, proč by měl každý uvažovat, že využije dlouhodobé pasivní investování jako způsob, kterým zhodnotit své zdroje. Práce rozebírá jednotlivá rizika, se kterými se investor na své investiční cestě může potkat. Dále jsou zmíněny konkrétní možnosti, kterými lze zainvestovat dlouhodobě jednak do reálných investic, tak také přímo na finančním trhu. U konkrétních investic jsou popsány zejména aktuální problémy a otázky, se kterými se investor může potkat. Kladen je důraz na investice, které lze využít dlouhodobě a do kterých lze investovat pasivně bez větších následných analýz daného trhu. Dále se práce zabývá možnými událostmi, které mohou spustit příští krizi a konkrétními praktickými problémy dlouhodobého investora.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses