Metody pro rozvoj digitálních komunikačních kanálů se zaměřením na blogy - Hudcová, Eliška; Andera, Michal, 1984-; Hrečka, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá jednotlivými faktory a jejich vlivy na návštěvnost komunikačních kanálů, především blogů. Cílem a zároveň přidanou hodnotou práce je popsání proměnných, které by mohly mít vliv na jednotlivá kritéria hodnocení úspěšnosti blogu, podle kterých je možné efektivně, vrelativně krátkém čase a dle obecně aplikovatelného konceptu úspěšně rozvinout jakýkoliv digitální komunikační kanál. První část práce (teoreticko-metodologická část) se věnuje vysvětlení, jak webová struktura funguje a popsání jednotlivých nástrojů, uváděných v literatuře, které jsou potřebné pro optimalizaci webů. Tato část je teoretickým základem pro následnou aplikaci pojmů a postupů do výzkumu, jelikož je pro práci stěžejní dobře tyto optimalizační postupy pochopit. Druhá část práce (praktická) se zaměřuje na zpracování výzkumu jednotlivých kritérií úspěchu, a to pomocí analýzy statistických dat čtyř úspěšných českých blogů. Zároveň je použita obsahová analýza ktomu, aby byly lépe pochopeny některé subjektivně vnímané proměnné, jenž mohou mít na úspěšnost blogu také vliv, ale nedají se kvantifikovat.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses