Konverze kostela sv. Filipa a Jakuba ve Velešíně a jeho význam pro návštěvníky a rezidenty - Záhorský, Jan Martin (2018)
Bakalářská práce se věnuje novému využití budovy bývalého kostela sv. Filipa a Jakuba ve Velešíně. Cílem práce je popsat proměny stavby a zhodnotit její význam pro návštěvníky a obyvatele Velešína. Teoretická část se zabývá historií objektu včetně jeho konverze s vazbou na obecné principy animace sakrálních památek. Praktická část se protíná s teoretickou v popisu výsledku přeměny kostela z hlediska animačních procesů a provozu příspěvkové organizace KIC, která v budově působí. Stěžejním tématem praktické části je dotazníkové šetření mezi rezidenty.