Kulturní turismus v lokální destinaci Táborsko - Formánková, Lenka (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá kulturním turismem v lokální destinaci Táborsko. Cílem práce je zanalyzovat řízení a organizování turismu v této destinaci. V teoretické části jsou rozvedené definice turismu, předpokladů k jeho rozvoji, destinace turismu a destinačního managementu. V analytické části se práce zaměřuje už na samotné Táborsko, jehož přirozené středisko tvoří město Tábor proslavené svou husitskou minulostí. Zde se práce zaměřuje na kulturní atraktivity Táborska a řízení turismu, jehož složkami jsou i propagace, produkty turismu, poskytované služby a networking. Poslední části práce se zaměřují na návštěvnost destinace, rozhovory s aktéry turismu a doporučení pro zkvalitnění řízení a organizovaní turismu v destinaci.