Fungování neziskových organizací poskytujících zahraniční rozvojovou pomoc na příkladu oblasti Banátu v gesci Člověka v tísni o.p.s - Lacmanová, Tereza; Hucková, Barbara, 1964-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Práce se zaměřuje na problematiku nestátních neziskových organizací poskytujících zahraniční rozvojovou spolupráci. Mým cílem je analyzovat, popsat a zhodnotit činnost společnosti Člověk v tísni na území rumunského Banátu. Po uvedení do problematiky zahraniční rozvojové spolupráce a teorie neziskových organizací se skrze historický kontext osídlení Banátu dostávám k tématu krajanů žijících zde v šesti ryze českých vesnicích. Tamější krajanská komunita si po dobu téměř 200 let zachovala silnou národní identitu a jedinečné kulturní vzorce. V důsledku vylidňování vesnic však hrozí její zánik. Shrnuji formy poskytované pomoci z České republiky a detailně rozebírám dlouhodobý projekt asistenční pomoci Člověka v tísni, který si klade za cíl tuto unikátní krajanskou komunitu zachovat. Skrze analýzu je mým úkolem popsat, jak funguje zvolená nezisková organizace ve zkoumaném území, shrnout proměny poskytované pomoci a zhodnotit její dlouhodobou činnost.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses