Sociálně demografická situace v Praze a okolí - Macura, Matouš; Šimková, Martina, 1987-; Vrabcová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářské práce se zabývá analýzou sociálně-demografické situace v Praze a okolí. K Praze bylo přistupováno jako ke kraji, a proto bylo jako okolí uvažováno jeho bezprostředně nejbližší kraj, tedy konkrétně Středočeský. Práce je rozdělená na dvě části: demografickou a sociálně-ekonomickou. V každé z nich byly vybrány důležité ukazatele a charakteristiky, u kterých byl provedený teoretický úvod a následné konkrétní zhodnocení jejich vývoje v čase a v daných krajích. Snažil jsem se přistupovat k hodnocení ukazatelů komplexně a v souvislosti se stanovenou hypotézou, která zní: „Výhodnější je žít ve Středočeském kraji ale za prací a službami je lepší dojíždět do Prahy“.
Vedoucí práce: Martina Šimková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses