Crowdfunding a využití marketingového trendu „Word of Mouth“ - Riesenfeld, Čestmír (2018)
Hlavní tématikou této práce jsou různé typy crowdfundingu. Cílem práce je analýza způsobů financování projektů s využitím síťového marketingu. Nejdříve je popsán vývoj a historie crowdfundingu, současná situace a úspěšné kampaně na české platformě Fundlift. Popsal jsem nové trendy v oblasti blockchain technologie a ICO. Praktické části jsou analyzovány tři společnosti – eVision Team Network Corporation, myWorld a YeahCoach. Tyto společnosti využívají ke svému rozvoji financování prostřednictvím multilevelové sítě investorů. Provedl jsem rozhovor se zakladatelem YeahCoach Robertem Koplem a analyzoval výhody síťového marketingu ve financování. Na základě získaných informací jsem formuloval přidanou hodnotu takového typu financování pro společnost.