Průmysl 4.0 a štíhlá výroba v malých a středních podnicích - Došek, Vladimír; Martínez, Felipe; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Práce se zabývá možnostmi zvýšení efektivity výrobního procesu, jenž malým a středním podnikům nabízí Průmysl 4.0 a štíhlá výroba. Výčet možností bude určen na základě analýzy výrobního procesu ve třech obdobných podnicích za využití nástroje mapování procesu a následného srovnání výsledků za pomocí Likertovy škály.V první části práce rozebereme štíhlou výrobu (LEAN) a Průmysl 4.0 po teoretické stránce. Následně zde budou popsány jednotlivé podniky a opodstatnění výběru těchto podniků pro tuto práci. V druhé části bude vybraná metodika aplikována na jeden výrobní proces, jehož výsledkem je shodný výrobek, v každém podniku zvlášť. Třetí část se bude zabývat kvantitativním srovnáním těchto procesů. Závěrem práce je sled možností, jenž nabízí Průmysl 4.0 a štíhlá výroba, a které vedou ke zvýšení efektivity výrobního procesu.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses