Komparatívna analýza kódexov správy a riadenia spoločností - Bosáková, Ivana; Kubíček, Aleš; Malý, Milan, 1936-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Jadro práce tvorí komparatívna analýza obsahu národných kódexov a ich porovnanie s najaktuálnejšími G2O/OECD Princípmi z roku 2015, ktoré predstavujú medzinárodne uznávaný štandard dobrej správy a riadenia. Predtým však bola táto najnovšia verzia podrobená porovnaniu s predošlými OECD Princípmi z roku 2004, aby boli zvýraznené nové potrebné praktiky, predstavujúce hlavne reakciu na poslednú finančnú krízu. Práca zhrnula aktuálne a významné vedecké články ohľadom kódexov správy a riadenia spoločností a informácie z praxe, a tým prispela k lepšiemu pochopeniu problematiky. Odporúča, aby sa odbor správy a riadenia uberal smerom k preberaniu najlepších praktík do legislatívnej podoby. Práca ukázala, že národné kódexy sú pomerne na vysokej úrovni a problém správy a riadenia je hlavne v inštitucionálnom a regulatórnom prostredí krajín. Zameranie práce je predovšetkým na rozvojové krajiny a ich celkový rámec správy a riadenia spoločností.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses