Marketingové nástroje českých hudebních festivalů - Nuridzhanov, Alexander (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou porovnání základních principů marketingu českých hudebních festivalů, popisem právního prostředí, organizační strukturou a současnými trendy festivalového průmyslu.Na základě dostupné literatury jsou v teoretické části vyznačena základní marketingová východiska festivalového řízení a jejich kategorizace.Prakticky orientovaná studie se zabývá porovnáním marketingových aktivit festivalů nonartificiální hudby na příkladu Metronome Festival Prague a artificiální hudby na příkladu festivalu Dvořákova Praha. V závěrečné části práce jsou na základě teorie a výzkumů navržena možná zlepšení v marketingové kampani obou festivalů.