Zpětné toky v e-commerce - Kšíkalová, Klára (2018)
Diplomová práce je zaměřena na procesy zpětných toků v oblasti internetových obchodů v modelu B2C. Cílem této práce je na základě informací a dat od vybraných internetových obchodů zmapovat procesy, které jsou spojené s řešením zpětných toků v internetových obchodech a vyčíslit náklady, které mohou být spojené s řešením každého případu vráceného zboží. Dále je cílem této práce na základě zjištěných informací z vybraných e-shopů a statistik, popisujících stav současného e-commerce, navrhnout seznam kritérií, která se nejvíce promítají na objemu zpětných toků a nákladů s nimi spojenými, doplněný o doporučení, která mohou mít pozitivní dopad na celý proces spojený se zpětnými toky.