Tvorba rozvrhů výuky na základní škole - Čápová, Zuzana (2018)
Cílem této práce je matematické modelování k usnadnění sestavení rozvrhů výuky na druhém stupni základní školy. První kapitola je věnována popisu vstupních dat a jejich nutným úpravám. Druhá kapitola obsahuje popis přiřazovacího problému se dvěma indexy, jako nástroje matematického modelování vhodného pro tvorbu rozvrhů, který je následně pro účely sestavení rozvrhů výuky rozšířen na 6 indexů. Ve třetí kapitole je podrobně popsán celý matematický model pro sestavení rozvrhů. Čtvrtá kapitola je věnována popisu dosažených výsledků a jejich úpravě do podoby, ze které lze na první pohled vyčíst výsledky. Také jsou v této kapitole popsány možnosti, jakými by se dal model ještě vylepšit. Kompletní model formulovaný v programu MPL for Windows a všechny výsledky jsou uvedeny v přílohách. K práci je rovněž přiložen soubor MS Excel se vstupními daty a výsledky, a také soubor MPL for Windows s formulací matematického modelu.