Stanovení očekávaného výnosu expresních investičních certifikátů pomocí metody Monte Carlo - Chudomský, David; Veselá, Jitka; Pastiranová, Oľga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá investičními certifikáty distribuovanými makléřskou společností Cyrrus, a.s. Jedná se o produkty dostupné široké veřejnosti a na dnešní dobu nabízí solidní výnos, ovšem pouze při splnění určitých předem definovaných podmínek. Hlavním tématem je ocenění produktů, které bude provedeno na základě očekávaného výnosu daného certifikátu. Přes přesně definované podmínky, skrývají se zde rizika naplnění určitých situací, která je potřeba kvantifikovat za účelem dosažení správného investičního rozhodnutí. Práce si klade za cíl zjistit, zda je očekávaný výnos kladný nebo záporný. Výsledkem praktické části bude doporučení, založené na očekávaném výnosu, zda by autor doporučil daný produkt koupit nebo nikoli. Přínos autora spočívá v očištění výnosu o podstupované riziko, což poskytne potenciálnímu investorovi podklady nutné pro rozhodnutí o pořízení.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses