Účetní a daňové konsekvence transakcí mezi spříznenými stranami - Alexová, Zuzana (2018)
Tato diplomová práce se věnuje problematice spřízněných stran z účetního a daňového pohledu. Nejprve vymezuje pojmy a definice ze zákona o obchodních korporacích, české účetní legislativy a mezinárodního účetního standardu 24. Další kapitola rozebírá operace, které jsou pro spřízněné strany v účetnictví specifické a ilustruje jejich řešení na praktických příkladech. Daňová oblast této diplomové práce je rozdělena na regulaci z pohledu českých daňových zákonů a evropskou harmonizaci.