Účetní a daňové konsekvence transakcí mezi spříznenými stranami - Alexová, Zuzana; Tuzarová, Simona; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se věnuje problematice spřízněných stran z účetního a daňového pohledu. Nejprve vymezuje pojmy a definice ze zákona o obchodních korporacích, české účetní legislativy a mezinárodního účetního standardu 24. Další kapitola rozebírá operace, které jsou pro spřízněné strany v účetnictví specifické a ilustruje jejich řešení na praktických příkladech. Daňová oblast této diplomové práce je rozdělena na regulaci z pohledu českých daňových zákonů a evropskou harmonizaci.
Vedoucí práce: Simona Tuzarová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses