Přijaté dotace v cizí měně a jejich zobrazení v účetnictví - Swaczynová, Adéla (2018)
Bakalářská práce se zabývá přijatými dotacemi v cizí měně a jejich zobrazení v účetnictví podnikatelských subjektů. V práci je popsáno, jak dotace fungují a jaké skutečnosti nastanou v účetnictví. Práce se zaměřuje na kurzové rozdíly, vznik nezpochybnitelného nároku na dotaci a povinnost dotaci vrátit. Dále se zaměřuje na způsoby zaúčtování dotace na provozní náklady a způsoby zaúčtování dotace na dlouhodobý majetek a jeho technické zhodnocení.