Přijaté dotace v cizí měně a jejich zobrazení v účetnictví - Swaczynová, Adéla; Gluzová, Tereza; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá přijatými dotacemi v cizí měně a jejich zobrazení v účetnictví podnikatelských subjektů. V práci je popsáno, jak dotace fungují a jaké skutečnosti nastanou v účetnictví. Práce se zaměřuje na kurzové rozdíly, vznik nezpochybnitelného nároku na dotaci a povinnost dotaci vrátit. Dále se zaměřuje na způsoby zaúčtování dotace na provozní náklady a způsoby zaúčtování dotace na dlouhodobý majetek a jeho technické zhodnocení.
Vedoucí práce: Tereza Gluzová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses