Latinská Amerika vs. jihovýchodní Asie : komparace regionů pomocí výdajové metody k výpočtu HDP a jeho komponent - Hlavatá, Tereza (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou jednotlivých komponent HDP dle výdajové metody. Související teoretické aspekty jsou aplikovány na vybrané regiony, kterými jsou jihovýchodní Asie a Latinská Amerika. Důvodem volby těchto regionů je výrazně rozdílná rychlost jejich hospodářského růstu i přes společné komparativní výhody, kterými jsou zásoby přírodního bohatství. Cílem práce je porovnat vývoj těchto regionů, poukázat na rozdíly v jednotlivých složkách tvořících HDP a uvést možné důvody daných odlišností.