Latinská Amerika vs. jihovýchodní Asie : komparace regionů pomocí výdajové metody k výpočtu HDP a jeho komponent - Hlavatá, Tereza; Šíma, Ondřej; Obešlo, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou jednotlivých komponent HDP dle výdajové metody. Související teoretické aspekty jsou aplikovány na vybrané regiony, kterými jsou jihovýchodní Asie a Latinská Amerika. Důvodem volby těchto regionů je výrazně rozdílná rychlost jejich hospodářského růstu i přes společné komparativní výhody, kterými jsou zásoby přírodního bohatství. Cílem práce je porovnat vývoj těchto regionů, poukázat na rozdíly v jednotlivých složkách tvořících HDP a uvést možné důvody daných odlišností.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses