Finančná analýza spoločnosti Diskont plus s.r.o. - Vantruba, David; Škerlíková, Tatiana; Poulová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť finančnú situáciu a výkonnosť spoločnosti Diskont plus s.r.o. v období od 2011 do 2015 pomocou finančnej analýzy. Ako nástroje pre zhodnotenie finančnej situácie podniku som použil absolútne, pomerové ukazovatele a súhrnne modely, ktoré sú definované v metodologickej časti práce. Následne pomocou výsledkov analýzy som zhodnotil finančné zdravie a výnosnosť podniku a porovnal s výslednými hodnotami konkurujúcej spoločnosti. Na základe výsledkov finančnej analýzy z praktickej časti práce som usúdil, že spoločnosť Diskont plus s.r.o je možné považovať za finančne zdravú firmu bez vážnejších finančných problémov.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses