SABR model a jeho využití při modelování volatility - Molodkina, Ksenia; Witzany, Jiří, 1966-; Diviš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce je věnována modelování volatility smilu pro swapce. Začíná se úvodem do teorie swapce a oceňování swapce pomocí Black-76 modelu. Následně se řeší problematika modelování implikovaných volatilit. Nejdřív se prezentuje model lokální volatility a jeho výhody a nevýhody. Dále je podstatná část práce věnována SABR modelu stochastické volatility a kalibraci tohoto modelu na tržní data. V závěru práce se zhodnotí efektivita SABR modelu jako nástroje pro modelování volatility smilu.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses