Vývoj zdanění motorových vozidel - Hrušková, Tereza (2018)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem zdanění motorových vozidel v České republice. První kapitola je věnována teorii zdanění dopravy, definování externalit v dopravě a vývoji evropské legislativy. Druhá kapitola je zaměřena na popis současného stavu zdanění motorových vozidel v České republice. Vymezeny jsou tři kategorie zdanění vozidel. V další části je popsán vývoj zdanění motorových vozidel v ČR od roku 1993 do roku 2017. Poslední kapitola obsahuje komparaci zdanění motorových vozidel v České republice, v Rakousku a na Slovensku.