Vývoj zdanění motorových vozidel - Hrušková, Tereza; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem zdanění motorových vozidel v České republice. První kapitola je věnována teorii zdanění dopravy, definování externalit v dopravě a vývoji evropské legislativy. Druhá kapitola je zaměřena na popis současného stavu zdanění motorových vozidel v České republice. Vymezeny jsou tři kategorie zdanění vozidel. V další části je popsán vývoj zdanění motorových vozidel v ČR od roku 1993 do roku 2017. Poslední kapitola obsahuje komparaci zdanění motorových vozidel v České republice, v Rakousku a na Slovensku.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses