Ocenění společnosti AGROTES spol. s r. o. - Kasalová, Monika; Marek, Petr; Poborský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce má za cíl nalezení tržní hodnoty společnosti Agrotes, spol. s r. o., která působí převážně na trhu s hnojivy, pesticidy a komoditami. Hodnota je stanovena tak, aby co nejvíce odrážela reálnou situaci na tomto trhu. Ocenění je provedeno k 1. 1. 2016. Využito je metody diskontovaných peněžních toků, typu DCF Equity, dále je hodnota společnosti stanovena na základě tržního porovnání. Diplomová práce je členěna na finanční analýzu, která hodnotí výkonnost společnosti za posledních 5 let, strategickou analýzu zkoumající vnitřní a vnější potenciál podniku, prognózu generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu, a nakonec je provedeno samotné ocenění společnosti již zmíněnými metodami.
Vedoucí práce: Petr Marek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses