Limity a problémy hospodářské politiky v době nízkých úrokových sazeb - Konečný, Štěpán (2018)
Diplomová práce si klade za cíl poukázat na neúčinnost měnové politiky v období nízkých úrokových sazeb a pasti likvidity a na neschopnost fiskální politiky na to reagovat, zejména z důvodu působení politického cyklu. Práce představuje zhodnocení překážek a omezení měnové a především fiskální politiky, které zabraňují jejich optimálnímu působení na fiskální stabilitu země a na podporu dlouhodobého udržitelného reálného růstu. Hlavním přínosem této práce je syntéza analyzovaných poznatků a zhodnocení možných řešení této problematiky, spolu s pohledem na možný budoucí vývoj.