Limity a problémy hospodářské politiky v době nízkých úrokových sazeb - Konečný, Štěpán; Šíma, Ondřej; Hába, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce si klade za cíl poukázat na neúčinnost měnové politiky v období nízkých úrokových sazeb a pasti likvidity a na neschopnost fiskální politiky na to reagovat, zejména z důvodu působení politického cyklu. Práce představuje zhodnocení překážek a omezení měnové a především fiskální politiky, které zabraňují jejich optimálnímu působení na fiskální stabilitu země a na podporu dlouhodobého udržitelného reálného růstu. Hlavním přínosem této práce je syntéza analyzovaných poznatků a zhodnocení možných řešení této problematiky, spolu s pohledem na možný budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses