Rozbor investování prostřednictvím akciových fondů - Křivda, Martin (2018)
Tato diplomová práce se zaměřuje na rozbor investování prostřednictvím akciových fondů a ukazuje to i na konkrétních příkladech. Je rozdělena do 4 kapitol. V první kapitole rozebírá obecné pojmy jako je kolektivní investování, jeho výhody a nevýhody či historii. Druhá kapitola se více zaměřuje na akciové fondy a jejich specifika. V třetí kapitole je zmíněn konkrétní postup, jak zanalyzovat akciové fondy. Čtvrtá kapitola nabízí výsledky tohoto postupu na vybraných akciových fondech.