Výuka operačního výzkumu na vojenských vysokých školách v EU – popis a srovnání - Sheshneva, Natalia; Kuncová, Martina, 1974-; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Zásadním cílem této bakalářské práce je porovnání vojenských vysokých škol z hlediska výuky operačního výzkumu na základě dostupných dat, které se podaří získat na jejich webových stránkách. Úvodní kapitola popisuje podstatu operačního výzkumu, druhá kapitola se věnuje disciplínám, které jsou součástí tohoto předmětu. Třetí kapitola představuje základní informaci o historii operačního výzkumu, jehož rozvoj je těsně spojen s válečným konfliktem. Čtvrtá kapitola je věnována postupu sběru dat a problematice, která je s ním spojená. Pátá kapitola uvádí souhrnnou informaci o každé univerzitě. V poslední části pomocí vícekriteriálního rozhodování byla provedena analýza metodou váženého součtu. Výsledky analýzy jsou seřazeny do souhrnné tabulky na konci kapitoly.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses