Investiční pobídky a daňové příjmy obcí - Lněníček, Jan; Sedmihradská, Lucie; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku investičních pobídek v České republice. Cílem práce je zhodnotit dopad investičních pobídek na celkové veřejné rozpočty a na daňové příjmy obcí. Dopad na celkové veřejné rozpočty je ilustrován na výpočtu fiskální efektivnosti investičních pobídek poskytnutých vybraným společnostem a to porovnáním souvisejících nákladů a výnosů veřejných rozpočtů v pětiletém a desetiletém období počínajícím prvním čerpáním investičních pobídek. Dopad investičních pobídek na daňové příjmy obcí je zkoumán na příkladu vybraných obcích v Ústeckém kraji, ve kterých byly po udělení investičních pobídek tyto investiční akce realizovány. K tomuto účelu jsou v práci také popsané samotné daňové příjmy obcí a algoritmus jejich rozdělování mezi jednotlivé obce prostřednictvím souvisejícího zákona o rozpočtovém určení daní.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses