Aktuálne trendy v oblasti platobných prostriedkov na českom a slovenskom trhu - Jesenovská, Alexandra; Schlossberger, Otakar, 1958-; Brodani, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cieľom bakalárskej práce „Aktuálni trendy v oblasti platebních prostředků na českém a slovenském trhu “ je poukázať na rozvoj v oblasti platobných prostriedkov v Českej republike a na Slovensku. Táto práca popisuje všetky druhy platobného styku, a to hotovostný, bezhotovostný, elektronický a následne opisuje novodobé platobné prostriedky. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola zachytáva všeobecnú charakteristiku platobných prostriedkov a ich postupný vývoj. V nasledujúcej druhej kapitole sa zameriavam na moderné platobné prostriedky a ich využitie na česko-slovenskom trhu a aj v zahraničí. Posledná kapitola je venovaná porovnávaniu bánk v Českej republike a na Slovensku z hľadiska inovácií, ktoré ponúkajú svojím klientom.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses