Analýza hypotečního trhu v České republice - Fabulová, Marcela; Radová, Jarmila; Klárová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou hypotečního trhu v České republice. Teoretická část práce představuje hypoteční úvěr z hlediska jeho základních charakteristik a procesů. Praktická část diplomové práce se věnuje vývoji hypotečního trhu a analýze a dopadům novely zákona 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru a Doporučení k řízení rizik spojených s poskytováním retailových úvěrů zajištěných rezidenční nemovitostí vydaným Českou národní bankou. Poslední část diplomové práce se zaměřuje na grafické srovnání objemu nově poskytnutých hypotečních úvěrů v letech 2001 až 2017 s makroekonomickými ukazateli jako je hrubý domácí produkt, nezaměstnanost, průměrná hrubá měsíční mzda, inflace, úroková sazba a ceny nemovitostí.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses