Daň z přidané hodnoty u malých zdravotnických zařízeních a vyvolané náklady zdanění - Řehová, Vendula (2018)
Hlavním tématem diplomové práce je daň z přidané hodnoty u malých zdravotnických zařízení a vyvolané náklady zdanění. Hlavním cílem práce byl provést výzkum, na základě kterého budou tyto vyvolané náklady identifikovány a posléze je porovnat se zaplacenou daní. Práce obsahuje teoretický úvod do struktury a financování zdravotnictví, do specifik daně z přidané hodnoty ve zdravotnictví a do efektivnosti daní se zaměřením na vyvolané náklady zdanění. V závěru práce se nachází výpočet vyvolaných nákladů malého ambulantního zařízení souvisejících s daní z přidané hodnoty.