Porovnanie daňových systémov Českej republiky a Maďarska - Murín, Dávid (2018)
Hlavným cieľom tejto práce je porovnať daňové systémy Českej republiky a Maďarska. V prvej časti sa nachádza krátky úvod do problematiky daní a daňového systému. Druhá časť je popis českého daňového systému, v časti tretej maďarského. Dôraz je kladený hlavne na dane z príjmov. Posledná – praktická – časť sa zaoberá porovnaním týchto dvoch systémov, hlavne na základe daňových indikátorov ako sú daňová kvóta a daňový mix alebo daňové zaťaženie príjmov zamestnanca. Vychádza sa zo štatistík OECD, preto sú hodnoty porovnané aj s priemerom krajín OECD.