Porovnanie daňových systémov Českej republiky a Maďarska - Murín, Dávid; Morávková, Jana; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavným cieľom tejto práce je porovnať daňové systémy Českej republiky a Maďarska. V prvej časti sa nachádza krátky úvod do problematiky daní a daňového systému. Druhá časť je popis českého daňového systému, v časti tretej maďarského. Dôraz je kladený hlavne na dane z príjmov. Posledná – praktická – časť sa zaoberá porovnaním týchto dvoch systémov, hlavne na základe daňových indikátorov ako sú daňová kvóta a daňový mix alebo daňové zaťaženie príjmov zamestnanca. Vychádza sa zo štatistík OECD, preto sú hodnoty porovnané aj s priemerom krajín OECD.
Vedoucí práce: Jana Morávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses