Srovnání daňových systémů České republiky a Estonska - Czespivová, Kateřina (2018)
Tématem bakalářské práce je srovnání daňových systémů České a Estonské republiky. Hlavním cílem práce je provedení komparativní analýzy daňových systémů daných zemí. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá daňovým systémem České republiky. Druhá kapitola obsahuje popis daňového systému Estonska. Závěrečná třetí kapitola srovnává daňové systémy na základě řady ukazatelů. Porovnání daňových systémů je provedeno pomocí makroekonomických (daňový mix, daňová kvóta, implicitní daňové sazby) i mikroekonomických ukazatelů (daňové zatížení fiktivního poplatníka).