Srovnání daňových systémů České republiky a Estonska - Czespivová, Kateřina; Morávková, Jana; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tématem bakalářské práce je srovnání daňových systémů České a Estonské republiky. Hlavním cílem práce je provedení komparativní analýzy daňových systémů daných zemí. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá daňovým systémem České republiky. Druhá kapitola obsahuje popis daňového systému Estonska. Závěrečná třetí kapitola srovnává daňové systémy na základě řady ukazatelů. Porovnání daňových systémů je provedeno pomocí makroekonomických (daňový mix, daňová kvóta, implicitní daňové sazby) i mikroekonomických ukazatelů (daňové zatížení fiktivního poplatníka).
Vedoucí práce: Jana Morávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses