Daňové aspekty fúzí - Kafka, Václav; Tepperová, Jana; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou fúzí obchodních korporací, která vychází ze zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev. Teoretická část práce se zaměřuje na popis všech druhů přeměn obchodních korporací v České republice s detailnějším zaměřením na fúzi sloučením a splynutím. Dále je zde popsáno agresivní daňové plánování a relevantní daňové aspekty, které s fúzemi souvisejí. Praktická část je zaměřena na případ fúze společností skupiny CTP, kterým se zabýval Nejvyšší správní soud České republiky právě v souvislosti s agresivním daňovým plánováním a daňovou optimalizací. Tento případ je v praktické části popsán v kontextu všech důležitých daňových aspektů, které se k němu pojí. Dále je zde popsána vlastnická struktura skupiny CTP, proces fúze sloučením a konsekvence případu vzhledem k jednotlivým daním.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses