Revitalizace brownfields a funkce měst - Skácelová, Žaneta; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce zahrnuje analýzu revitalizace části bývalého továrního areálu firmy Baťa ve Zlíně ve vazbě na vznik nových funkcí města. Analyzuje jednotlivé projekty revitalizace konkrétních budov a vyhodnocuje, jaký měly vliv na vzhled a funkce města a zda přispěly k rozvoji města a jak konkrétně. Cílem práce je vyhodnotit efektivitu a úspěšnost revitalizace vybraných brownfields ve Zlíně, posoudit jejich vliv na vznik nových funkcí města a získat odpověď na otázku - „Jaké dopady měly revitalizace vybraných brownfields a co nového přinesly městu Zlín?“ Výsledkem práce je zjištění, že revitalizace vybraných brownfields měly pozitivní vliv na rozvoj samotného Baťova areálu, ale i na rozvoj města. Zapříčinily vznik nových funkcí areálu, města, přísun nových ekonomických aktivit a služeb do areálu. Díky projektům brownfields má město Zlín potenciál stát se moderním a kulturním centrem regionu. Z práce vyplývá, že pokud budou projekty revitalizací probíhat i nadále současným způsobem, rozvoj Baťova areálu bude pokračovat i v budoucnu.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses