Analýza systému řízení pohledávek městské části Praha 7 - Molnárová, Lucie (2018)
Tato práce se zabývá systémem řízení pohledávek městské části Praha 7 se zaměřením na pohledávky z nájmů obecních bytů. Cílem je zhodnotit systém řízení těchto pohledávek za pomoci účetních výkazů, metodik a názorů představitelů této městské části získaných při osobních rozhovorech. V první části se práce zaměřuje na vymezení základních pojmů z oblasti veřejné správy a řízení pohledávek. V druhé části jsou již konkrétně rozebrány příslušné dokumenty týkající se pohledávek městské části Praha 7. V závěru práce nabízí zhodnocení systému řízení pohledávek a návrhy na jeho zlepšení.