Současné trendy v distribuci finančních produktů - Dobrynina, Valeriya (2018)
V roce 2018 nabylo účinnosti hned několik nových právních předpisů vztahujících se k distribuci finančních produktů, proto téma této diplomové práce lze považovat za poměrně aktuální. První třetina práce se zabývá právě právní úpravou distribučních kanálů na finančním trhu, v současnosti a v nejbližší budoucnosti. Druhá část pomocí struktury úspor a zadlužeností domácností včetně determinant spotřeby a míry úspor přináší analýzu statistických údajů o poptávce po finančních produktech ze strany domácností. Nakonec třetí oddíl práce se týká trendů v distribuci finančních produktů včetně příkladů konkrétních technologických řešení a inovací na trhu. Nechybí ani pokus o vizi budoucího rozvoje finančních služeb jako celku nad rámec distribuce.