Ciitlvosť kompromisnej varianty na zmenu váh vo vybraných metódach viackriteriálneho hodnotenia variant - Ondrušková, Bronislava; Sekničková, Jana; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Táto práca sa zaoberá analýzou citlivosti výberu kompromisnej varianty na zmenu váh vo vybraných metódach VHV. Znalosť základných metód viackriteriálneho hodnotenia variant napomáha riešeniu každodenných situácií. Preferencie rozhodujúceho sa však často menia a okrem jednoznačného usporiadania variant je vhodné načrtnúť aj alternatívne scenáre, k čomu slúži analýza citlivosti. Cieľom práce bude určiť, ktorá z vybraných metód reaguje na tieto zmeny citlivejšie. Práca je rozdelená do troch častí. Prvá časť zahŕňa teoretické poznatky, z ktorých sa v ďalších častiach vychádza. Ďalej sa citlivosť sleduje pre metódy TOPSIS a WSA. V poslednej časti sa zostavuje matematický model, ktorý počíta intervaly stability váh kritérií. V závere je zhodnotený úspech celej práce a naplnenie jej cieľov.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses