Řešení rozsáhlých dopravních problémů - Daniel, Marek (2018)
Cílem této práce je zjistit, jak rozsáhlé dopravní problémy jde řešit v řádech minut, popřípaděhodin, a jaký software na toto řešení použít. Po uvedení potřebných teoretických znalostía rešerši literatury o zkoumání dopravního problému jsou popsány a otestovány programyMPL, Matlab a Python. Testování probíhalo do rozměrů 1500x1500 pro úlohy se stejnědodavateli a odběrateli, pro úlohy s méně dodavateli do rozměrů 600x3000. Na všechny testybyl použit stejný počítač a pro každou velikost úlohy byl test proveden na pěti různých setechdat. Jako nejrychlejší vychází Matlab (úlohu 1000x1000 řeší průměrně 141,5s), ale kvůli jehovelkým nárokům na paměť počítače se jako nejvhodnější program ukazuje MPL.