Řešení rozsáhlých dopravních problémů - Daniel, Marek; Borovička, Adam; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této práce je zjistit, jak rozsáhlé dopravní problémy jde řešit v řádech minut, popřípaděhodin, a jaký software na toto řešení použít. Po uvedení potřebných teoretických znalostía rešerši literatury o zkoumání dopravního problému jsou popsány a otestovány programyMPL, Matlab a Python. Testování probíhalo do rozměrů 1500x1500 pro úlohy se stejnědodavateli a odběrateli, pro úlohy s méně dodavateli do rozměrů 600x3000. Na všechny testybyl použit stejný počítač a pro každou velikost úlohy byl test proveden na pěti různých setechdat. Jako nejrychlejší vychází Matlab (úlohu 1000x1000 řeší průměrně 141,5s), ale kvůli jehovelkým nárokům na paměť počítače se jako nejvhodnější program ukazuje MPL.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses