Změny ve vykazování leasingu v důsledku vydání IFRS 16 - Kárníková, Adéla; Vašek, Libor, 1978-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá novou úpravou vykazování leasingů dle standardu IFRS°16, který musí všechny společnosti vykazující v souladu s IFRS aplikovat od 1. ledna 2019. V práci se nejprve pojednává o Mezinárodních standardech účetního výkaznictví IFRS a amerických účetních zásadách US GAAP a o průběhu jejich konvergence, v rámci níž probíhaly práce na projektu zabývajícím se vykazováním leasingů. Teoretická část je věnována podrobné analýze změn, které nový standard IFRS 16 přinese, zejména v účetnictví nájemce. Práce se rovněž zabývá dopady aplikace IFRS 16 u kótovaných společností napříč odvětvími, u společností typu SME, a přínosy a náklady v důsledku jeho implementace. Je zde rovněž rozebrán vliv přijetí nového standardu na účetní výkazy s rozlišením na vykazování individuálních leasingových smluv a portfolií leasingových smluv, a vliv na klíčové finanční ukazatele. V praktické části je ukázka aplikace IFRS 16 na účetní výkazy letecké společnosti Travel Service,a.s.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses