Digitalizácia bankovníctva a smernica PSD2 - Fabian, Tomáš; Teplý, Petr, 1977-; Plíva, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Táto diplomová práca pojednáva o digitálnej transformácii tradičných bánk, ktorá sa stáva čoraz viac frekventovaným pojmom v kontexte bankovníctva a to hlavne v dôsledku rozvoja moderných technológií, vzniku nových trendov v oblasti digitalizácie a zmeny regulačných rámcov. Cieľom tejto práce je charakterizovať trendy digitalizácie, demonštrovať zistenia na prípadových štúdiách vybraných európskych bánk a odhadnúť dopady digitalizácie na sledované subjekty pomocou ukazovateľa ziskovosti. V prvej časti práce sú identifikované technológie s významným vplyvom a potenciálom pre sektor bankovníctva a finančných služieb. Ďalej sú v tejto časti popísané trendy digitalizácie a definovaná podstata smernice PSD2, ktorá má za cieľ položiť základy konceptu otvoreného bankovníctva v Európe. Praktická časť zahŕňa komplexný rozbor digitálnej transformácie vybraných európskych bánk (BBVA, Lloyds, Deutsche Bank) spolu s analýzou a komparáciou vybraných finančných a nefinančných ukazovateľov. Záver tejto práce pozostáva z predikcie ziskovosti sledovaných bánk prostredníctvom prognózy vývoja vybraného finančného ukazovateľa ziskovosti.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses